SELLELE, KEDA KOKKAMINE EI KURNA
Alljärgnev toiduainete valik on inimesele, kes alles hakkab tuunima oma toitumist ehk näide tervislikumast köögikapi sisust. Ka meie menüüdes on need toiduained sageli kasutuses.
KÖÖGIVILJAD
Porgand, kartul, kapsas, peet Sibul, küüslauk Tomat, kurk, paprika
PUUVILJAD JA MARJAD
Endale meeldivad puuviljad, sidrun, valik eestimaiseid marju (talveperioodil külmutatuna)
KAUNVILJAD
Oakonserv, läätsed (kooritud)
TERAVILJAD
Kaerahelbed, tatar, pasta, riis
LEIB
Rukkileib, näkileib
LIHA, KALA, MUNA
Munad, värske kala, kanafilee
TOIDURASVAD
Oliiviõli salatitesse (extra virgin), oliiviõli kuumutamiseks (rafineeritud ja külmpressi segu), kookos-, palmirasv (looduspoest), või
PÄHKLID, SEEMNED
Mandlid, metsapähklid, seesamiseemned, kõrvitsaseemned
MAITSESTAJAD
Pipar, sool (Himaalaja, Rose salt, meresool jt.), paprika-, karripulber, kastmed (balsamico, sojakaste jms), mesi (kuumutamata Eesti mesi), suhkur (toorroosuhkur), kaneel, muskaatpähkel, puljongikuubikud (looduspoest)
KONSERVID JA KÜLMUTATUD TOOTED, MIS ON ABIKS KIIREL PÄEVAL
Külmutatud marjad, konservoad ja –kikerherned (omas mahlas), purustatud tomatid (mitte ketšup!), külmutatud köögivili (brokoli, lillkapsas, porgand, aedoad jt), pelmeenid ja frikadellid (ilma maitsetugevdajata E621 ja säilitusaineteta)