SELLELE, KEDA KOKKAMINE EI KURNA

Alljärgnev toiduainete valik on inimesele, kes alles hakkab tuunima oma toitumist ehk näide tervislikumast köögikapi sisust. Ka meie menüüdes on need toiduained sageli kasutuses.

KÖÖGIVILJAD

Porgand, kartul, kapsas, peet Sibul, küüslauk Tomat, kurk, paprika

PUUVILJAD JA MARJAD

Endale meeldivad puuviljad, sidrun, valik eestimaiseid marju (talveperioodil külmutatuna)

KAUNVILJAD

Oakonserv, läätsed (kooritud)

TERAVILJAD

Kaerahelbed, tatar, pasta, riis

LEIB

Rukkileib, näkileib

LIHA, KALA, MUNA

Munad, värske kala, kanafilee

TOIDURASVAD

Oliiviõli salatitesse (extra virgin), oliiviõli kuumutamiseks (rafineeritud ja külmpressi segu), kookos-, palmirasv (looduspoest), või

PÄHKLID, SEEMNED

Mandlid, metsapähklid, seesamiseemned, kõrvitsaseemned

MAITSESTAJAD

Pipar, sool (Himaalaja, Rose salt, meresool jt.), paprika-, karripulber, kastmed (balsamico, sojakaste jms), mesi (kuumutamata Eesti mesi), suhkur (toorroosuhkur), kaneel, muskaatpähkel, puljongikuubikud (looduspoest)

KONSERVID JA KÜLMUTATUD TOOTED, MIS ON ABIKS KIIREL PÄEVAL

Külmutatud marjad, konservoad ja –kikerherned (omas mahlas), purustatud tomatid (mitte ketšup!), külmutatud köögivili (brokoli, lillkapsas, porgand, aedoad jt), pelmeenid ja frikadellid (ilma maitsetugevdajata E621 ja säilitusaineteta)